Over Wasserij Sint-Roch

Wasserij Sint-Roch is een vaste waarde op de markt van de industriële reiniging van werkkledij.
Als familiebedrijf staan zij al 75 jaar op de kaart.

Anno 2022 runnen vader Philippe en zoon Jente het bedrijf.
Ze werken met een 20- tal vaste medewerkers, enkele vaste onderaannemers en hebben ook een mooie samenwerking met een maatwerkbedrijf uit de buurt.

‘We zijn best trots op ons C4Q- certificaat, een kwaliteitslabel dat we van de federatie van Belgische textielbedrijven ontvingen.
Voor de voedingsindustrie maken we echt het verschil. We zorgen voor een bacteriologische reiniging en kunnen de vereiste hoge wastemperaturen aan.
Ecologisch en duurzaam ondernemen vinden wij heel belangrijk.
Zo hebben wij onze eigen waterzuiveringsinstallatie waardoor wij 80% van het verbruikte water kunnen recupereren. Iedere machine heeft zijn eigen warmtebron, dus vreet minder energie.
We werken ook niet meer met stoom.
De zonnepanelen op het dak zorgen voor herbruikbare energie.
Het gas- en waterverbruik hebben we door al deze ingrepen kunnen halveren.’
Philippe

‘Ik ben met Wasserij Sint-Roch grootgebracht. Mijn grootvader en vader waren altijd gedreven bezig om de wasserij in goede banen te leiden. Van hen heb ik de goesting meegekregen om dit bedrijf samen met mijn vader verder te zetten.
De grote klanten zoals Colruyt, Delhaize, Spar en alle filialen in Benelux en Noord-Frankrijk van beenhouwerij Renmans hebben vertrouwen in Wasserij Sint-Roch.
Doordat we het transport in eigen beheer doen, kunnen we snel schakelen voor onze klanten.
Onze transportroutes zijn ook perfect uitgekiend. Zo is er altijd wel plek om een nieuwe klant te bedienen aangezien we over heel het land werkzaam zijn.
We zijn nog steeds een familiebedrijf en dat wil ik zo houden. Ik geniet van het rechtstreeks contact met de aankoopdienst van onze klanten en met de zaakvoerders van de kmo’s.
Dat sommige klanten al 40 jaar voor ons kiezen, zegt genoeg.’
Jente

Wat onze klanten vertellen

Van plan om de reiniging van de werkkledij uit handen te geven?

Contacteer ons. Wij zoeken samen naar een oplossing.